• Persondata- og Cookiepolitik

    Senest opdateret: 25.05.2018

Persondatapolitik

Når du benytter hjemmesiderne www.metier.dk og kursus.metier.dk, indsamler Metier A/S oplysninger om dig.

I Metier er vi optaget af at beskytte dine personlige data. Dette dokument hjælper dig med at forstå, hvilke personoplysninger vi indsamler om dig, hvordan vi indsamler dem, hvad vi bruger dem til, og hvilke rettigheder du har med hensyn til dine personoplysninger.

1 Informationer, vi indsamler

1.1 Personlig information

Hvis du ønsker at benytte dig af de forskellige tilbud på vores hjemmeside (e-bøger, seminarer, webinarer, demoer osv.) bruger vi formularer til at indsamle information, så vi kan sende dig det, du ønsker, og tilpasse den videre kommunikation.

Vi indsamler den information, du selv oplyser i formularen. For at vi skal kunne sende dig mere information, skal du også aktivt give dit samtykke. Det betyder, at du ikke vil blive kontaktet, uden at vi har fået din tilladelse.

1.2 Cookies

Vi indsamler information om dig i såkaldte cookies. Her drejer det sig om information vedrørende din computer, såsom IP-adresse, geografisk område, hvilket browser du bruger, hvilken kilde besøget kom fra (organisk søgning, direkte trafik osv.) samt søgshistorik.

1.3 Informationer om dig, når du tilmelder dig et kursus hos Metier

Når du tilmelder dig et kursus hos Metier, har vi brug for at indsamle bestemte data om dig, så vi kan give dig de rette informationer og den bedste service i forbindelse med dit kursus. Vi indsamler følgende data om dig:

  • E-mailadresse
  • Fornavn
  • Efternavn
  • Telefonnummer
  • Navn og evt. dato på det kursus, du gerne vil tilmeldes
  • Firmanavn
  • Adresse
  • Postnummer
  • By
  • Land
  • Evt. en fakturareference
  • Evt. et EAN-nummer
  • Evt. et CVR-nummer
  • Evt. en privatadresse

2 Hvordan bruger vi de informationer, vi indsamler?

Vi bruger udelukkende informationen, vi indsamler på fra vores hjemmesider, som vi beskriver i denne erklæring. De informationer, vi indsamler, vil aldrig blive solgt eller givet videre til tredjeparter. Vi benytter i perioder rådgivere, som får adgang til vores datasystemer. Rådgiverne vil i sådanne tilfælde have adgang til data, som er lagret i vores systemer, men uden ret til at benytte eller videreformidle disse data. Enkelte af vores datasystemerne supporteres af eksterne systemleverandører. Ansatte hos leverandørerne vil i forbindelse med videreudvikling og vedligeholdelsesarbejde have indblik i Metiers data.

2.1 Formål med behandling

Formålet med indsamling af informationer kan være: a) at kunne sende dig relevant kursusmateriale og -information; b) at forbedre din brugeroplevelse, når du benytter vores hjemmeside; c) at tilpasse den kommunikation, vi sender dig på e-mail, efter at du har udfyldt en formular på vores hjemmeside; d) at sende dig relevante tilbud vedrørende kurser eller andre ydelser inden for projekt- og forandringsledelse.

2.2 Hvad bruger vi dine data til, når du tilmelder dig et kursus?

Når du har tilmeldt dig et kursus via vores website, pr. mail eller telefon, opretter vi dig som kursusdeltager i vores kursusadministrationssystem med de informationer, du har oplyst ved tilmeldingen. Hvis du er tilknyttet en virksomhed, bruger vi oplysningerne om din virksomhed til fakturering. Din privatadresse bruger vi til at sende dig relevant kursusmateriale, fx en PRINCE2- eller Change Management-manual. På e-mail sender vi dig vigtige informationer om dit kommende kursus samt yderligere forberedelsesmateriale forud for kurset. Dit telefonnummer bruger vi til at få fat i dig ved evt. aflysning eller ændringer, der vedrører dit kursus.

Har du tilmeldt dig et onlinekursus, bruger vi e-mailadresse, fornavn og efternavn til at oprette en personlig profil til dig på vores online-læringsportalen myMetier. Straks efter tilmelding modtager du en automatisk genereret e-mail med dit brugernavn og et link til portalen samt en mail med vejledning til, hvordan du indstiller dit personlige password.

2.3 Hvor længe opbevarer vi data?

Informationer forbliver lagret i vores database, indtil du beder os om at slette dine data. Det kan du nemt gøre her: https://www.metier.dk/slet-mig/.

2.4 Eksterne hjemmesider

Vores hjemmesider linker til andre hjemmesider for yderligere information på enkelte områder. Vi kontrollerer ikke og er ikke ansvarlige for, hvordan disse hjemmesider indsamler og bruger information. Denne persondatapolitik gælder udelukkende for vores egne sider.

3 Samtykke

Vi kontakter ingen, uden at de aktivt har givet samtykke til at modtage information. Et sådant samtykke beder vi om i de formularer, vi anvender, hvis du ønsker at downloade tilbud, kontakte os eller tilmelder dig et seminar/webinar. Dette samtykke kan til enhver tid trækkes tilbage – enten direkte på https://www.metier.dk/slet-mig/ eller ved at kontakte os på info@metier.dk.

4 Retten til indsigt, sletning og klage

Du kan til enhver tid bede om indsigt i de data, vi har lagret i vores systemer om dig, eller sletning af alle data. Du kan også trække dit samtykke tilbage. Hvis du ønsker at benytte dig af disse rettigheder, kan du gøre det på https://www.metier.dk/slet-mig/ eller ved at kontakte os på info@metier.dk.

Datatilsynets opgave er at kontrollere, at persondatapolitikken bliver overholdt. Hvis du oplever noget, du mener, er et brud på politikken, kan du sende en skriftlig henvendelse til Datatilsynets postadresse: Datatilsynet, Borgergade 28,5, 1300 København K.

5 Opdatering af personadatapolitikken

Denne persondatapolitik kan blive opdateret i fremtiden.

Du kan altid øverst i persondatapolitikken se, hvornår politikken senest er opdateret eller ændret. Når vi opdaterer persondatapolitikken sikrer vi, at du bliver oplyst herom på en tilstrækkelig måde, som er tilpasset opdateringernes betydning for dig.

Cookiepolitik

Vi bruger cookies på vores hjemmesider til at forbedre vores hjemmeside og give dig en bedre brugeroplevelse. Disse retningslinjer forklarer, hvordan vi gøre det:

Hvad er en cookie?

En cookie er en tekstfil, der indeholder en lille mængde data, som hentes og lagres på den enhed, du bruger til at få adgang til vores hjemmeside. Disse cookies bruges til forskellige formål:

  • De lader vores hjemmeside genkende enheden, når du besøger siden igen.
  • De sørger for, at du får tilsendt det rigtige indhold.
  • De hjælper til med at lagre information om dine præferencer og tjenester.

Web beacons eller andre lignende filer kan også gøre det samme. Vi bruger begrebet ”cookies” i denne politik til at referere til alle filer, der indsamler data på denne måde.

Hvilke cookies bruger vi?

Cookies på vores hjemmeside kan inddeles i fire kategorier:

Essentielle cookies

Nogle cookies er afgørende for driften af vores hjemmeside. For eksempel vil cookies tillade os at identificere brugere, sådan at de kan logge sig på deres brugerkonto. Hvis du vælger at deaktivere cookies, vil du derfor ikke være i stand til at få adgang til din konto.

Ydelses-cookies

Vi bruger cookies til at analysere, hvordan de besøgende bruger vores hjemmeside, og til at overvåge hjemmesidens ydeevne. Det giver os mulighed for at identificere eventuelle problemer og hurtigt at løse disse. For eksempel kan vi bruge ydelsescookies til at holde styr på, hvilke sider der er mest populære. Vi kan også bruge ydelsescookies til at vise links til at andre sider, som vi tror, du kan være interesseret i baseret på de sider, du har set på.

Funktionalitets-cookies

Vi bruger funktionalitetscookies til at huske dine præferencer. For eksempel til at huske eventuelle ændringer, du har foretaget i dine præferencer i kontoindstillingerne. Vi kan også bruge funktionalitetscookies til at give dig andre tjeneste, for eksempel så du kan se videoklip på vores hjemmeside.

Sådan sletter eller blokerer du for cookies

Ændre browser-indstillinger

Du kan ændre indstillingerne på din webbrowser for at begrænse, hvilke cookies der kan bruges. Hvis du ændrer indstillingerne og blokerer cookies, vil det betyde, at visse funktioner på hjemmesiden ikke vil fungere, og du ikke vil kunne drage fuld nytte af de funktioner, hjemmesiden kan tilbyde.