Projekt- og programledelse

Vi hjælper jer med at blive endnu mere effektive i at planlægge og eksekvere det enkelte projekt eller program, så jeres forandringsinitiativer kan skabe mere værdi.

Ekstern rådgivning og eksekvering er først en succes, når vi har sikret den blivende læring i jeres organisation. Vi vil skabe læring, som lever. Også når vi ikke er der længere. Med andre ord: som samarbejdspartner er vi først en succes, når vi har lært jer at gøre det selv – og dermed har gjort os selv overflødige.

Vi tror på den pragmatiske og uformelle tilgang med udgangspunkt i en dyb faglighed. Vi har erfaringen. Vi har begået fejlene selv. Og vi er i stand til at møde jeres virksomhed lige der, hvor I er.

Rådgivning om projekt-, program- og porteføljestyring

Vi hjælper jer med at analysere jeres evne til at drive projekter, rådgiver om den rette projektmetode til netop jeres organisation og bidrager til en varig forankring af effektive processer og forandringer.

Eksekvering af projekter og programmer

Succesfuld projektledelse kræver den rigtige projektleder. Vi sætter holdet mellem din organisation, dit program eller projekt og vores konsulenter og hjælper jeres organisation igennem fra A til Z.

Rådgivning

Du kender det sikkert godt: Alle har gode forslag til metoder, processer og modeller, der skal indføres eller forbedres i jeres projektorganisation. Men hvilke forbedringer skaber mest værdi, og i hvilken rækkefølge bør de ske?

Metier hjælper jer med at analysere jeres nuværende projektevne, rådgiver om den rette projektmetode til netop jeres organisation og bidrager til en varig forankring af effektive processer forandringer.

Analyse af projektevnen

Hvor trykker skoen?

Vi hjælper med at kortlægge og forstå jeres evne til at drive projekter.

Er der områder, hvor I kan blive endnu mere effektive, arbejde mere agilt eller bare bruge jeres ressourcer endnu bedre?

Vi tilbyder:

  • Modenhedsanalyser, herunder P3M3®
  • Kompetencemålinger
  • Sundhedstjek og projektreviews

Den rette projektmetode

Traditionelle eller agile projekter? Eller begge dele?

Hvilken projektmetode passer bedst til jeres organisation? Traditionelt eller agilt? Eller lidt af hvert afhængig af de typer projekt, I kører?

Vi hjælper jer med at skræddersy og implementere den metode, der passer bedst til jeres behov:

  • Kontekstbaseret projektledelse
  • Traditionel projektledelse, fx PRINCE2® og PMI
  • Agil projektledelse, fx SAFe®, PRINCE2 Agile®, Kanban eller Scrum

Organisering, processer og modeller

Få styr på de overordnede rammer for jeres arbejde med projekter.

Vi hjælper jer med at etablere og optimere de overordnede rammer for jeres arbejde med projekter, så I kan skabe overblik over projektporteføljen, prioritere mellem projekter og eksekvere dem effektivt efter en fælles projektmodel.

Vi hjælper med at etablere og optimere:

  • Jeres projektorganisation og projektmodel
  • Governance for styregruppens arbejde
  • Styring af alle projekter som de af en samlet portefølje

Eksekvering

Vi hjælper jer med at sikre, at jeres forandringsinitiativer rent faktisk frembringer og forankrer de resultater, I har målsat. Det gør vi ved at udvælge de rigtige konsulenter, metoder og systemer til at drive jeres program eller projekt, uanset om der er tale om et forretningsprojekt eller et IT-projekt.

Vi følger altid op, så vi sikrer, at I får den værdi ud af samarbejdet, som I forventer. Og vi har som opstart selvfølgelig også faciliteret en robust forventningsafstemning, så begge parter ved, hvor vi har hinanden.

Vi hjælper med:

Projektledelse fra A-Z

Stærk styring af projekter funderet best practice og solid erfaring

Vi kan varetage ledelsen af alle typer projekter, som er forretningskritiske og har et stort element af forandringsledelse og IT-udvikling. Vi har fagligheden på plads og kan dokumentere erfaringer fra andre lignende projekter med de projekt- og programledere, som vi sender på opgaver hos vores kunder. Alle vores projektledere i Metier har mere end 15 års relevant erfaring, så du vil altid møde en konsulent med værktøjskassen i orden.

Vi leder projekter baseret på best practice-tilgang, og vi har vores certificeringer i orden. Vi har altid godt styr på et projekts business case, ligesom vi altid har gevinstrealisering for øje.

Projekter tilbage på sporet

Udnyt gennemprøvede analysemetoder til at komme tilbage på sporet

Desværre ender nogle projekter med at køre af sporet og bliver ikke til det, som var forventningen. Vi har en gennemprøvet metode til at analysere, hvad ’patienten fejler’, og vi påtager os gerne ansvaret for at få projektet tilbage på ret køl.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig og din organisation?
Udfyld formularen, så kontakter vi dig så hurtigt som muligt.