Top 10 agile podcasts, Jonas Högstrand, Metier

Top 10 agile podcasts – gør din rejse til og fra arbejdet til et agilt kursus

Der sker meget i det agile miljø, og podcasts er mit hemmelige våben til at være helt opdateret. Når andre hører musik, imens de træner, cykler eller vasker op, lytter jeg til agile podcasts, og det er helt utroligt, hvor meget viden man tilegne sig uden det store besvær. Det er selvfølgelig takket være det store udbud af gode agile podcasts, noget jeg virkelig er taknemmelig for!

Her kommer derfor min top 10-liste af podcasts, jeg varmt kan anbefale. Ikke i prioriteret rækkefølge, men simpelthen bare 10 rigtig gode podcasts, som er værd at kigge nærmere på.

Leading Agile

Her er der virkelig masser af god og praktisk info om både stort og småt i det agile univers. Fra praktiske Scrum Master-tips og hjælp til, hvordan du som Product Owner holder styr på din backlog, til hvordan man driver store agile transformationer.

https://www.leadingagile.com/podcast/

Boss Level

En fantastisk serie interviews med spændende personer, bl.a. Christopher Avery, Henrik Kniberg og Stanley McChrystal. Her får du dybe samtaler om relevante, men måske lidt nørdede emner. Noget for den mere avancerede agilist.

https://www.bosslevelpodcast.com/

Agile Uprising

Her bliver der snakket alle mulige agile emner. Bl.a. er det lykkets dem at interviewe næsten samtlige underskrivere af det agile manifest, hvilket i sig selv rykker den ind på top 10 for en agil nørd som mig. Og her for nylig har de haft temaet ”Game of Frameworks”, hvor de har gennemgået SAFe, [email protected], Nexus, Large Scale Scrum og Disciplined Agile.

https://agileuprising.libsyn.com/

This Agile Life

Denne podcast opfylder helt sikkert manges fordomme om agile. Skiftende deltagere mødes højst infrekvent og holder rodede, passionerede samtaler om, hvad der lige falder dem ind. Og de er meget gode til at altid få hevet deres personlige kæpheste ind i manegen. Når det er sagt, er det en meget underholdende podcast-serie, som giver en fantastisk indsigt i, hvad der rører sig i hovederne ude i de agile teams.

https://www.thisagilelife.com/

Agile FM

Gerald M. Weinberg, Woody Zuill, Dave West, Ron Jefferies, Jeff Patton, Lyssa Adkins, Ken Schwaber, … man kunne blive ved. Det er en virkelig imponerende gæsteliste, man finder i arkiverne hos AgileFM. Her kan du til hver tid vælge at bruge en halv time sammen med en af de store tænkere i den agile bevægelse.

https://agile.fm/agilefm

Agile for Humans

Ryan Ripley er en Scrum Trainer, som har lavet over 100 podcasts, hvor det lykkes ham at finde nogle rigtig spændende gæster. Jeg kan, for bare at nævne en, anbefale #107, hvor Kent Beck snakker om XP.

https://ryanripley.com/agile-for-humans/

The Agile Revolution

Tony, Craig og Renee huserer til dagligt i Australien, men for at være helt ærlig virker det, som om de bruger det meste af deres tid på forskellige agile konferencer. Heldigvis husker de altid at tage en mikrofon med, og det lykkes dem at fange alle mulige spændende gæster.

https://theagilerevolution.com/

Scrum Master Toolbox

Her har vi en enormt produktiv herre ved navn Vasco Duarte, som producerer en podcast hver ugedag, mandag t.o.m. fredag. Det er virkelig et commitment, en produktivitet og en stabilitet, som er en Scrum Master værdig. Vasco Duarte er i øvrigt en af drivkrafterne bag #noestimates og har også skrevet bogen ”NoEstimates: How To Measure Project Progress Without Estimating”.

https://scrum-master-toolbox.org/

Scrum mm.

En ny dansk podcast, hvor jeg hurtigt fik slugt samtlige afsnit. Den er helt nede på jorden og helt sikkert rigtig god, hvis man er ny til det agile.

https://podtail.com/da/podcast/scrum-med-mere/

Den Agile Podcast

Altså bare navnet gør, at den svinger sig ind på top 10! Dette er en ret ny dansk agil podcast. Første afsnit starter med et nærmere kig på det agile manifest, og så er det bare derudad med emner som Scrum, SAFe, teams og andet.

http://denagilepodcast.dk/

Rigtig god lytte-lyst!


Vil du vide mere om agile metoder? Så hent vores gratis e-bog “Det agile landskab“. I denne e-bog giver jeg en oversigt over de mest udbredte agile tilgange, og hvilke målgrupper og opgaver de hver især egner sig bedst til.

Skrevet af Jonas Högstrand

Jonas er tidligere underviser for Metier